3D2N Kuching, Sarawak

3D2N Kuching, Sarawak

3D2N TRIP TO KUCHING, SARAWAK

 •  Harga Dari RM 950
 •  (3 HARI / 2 MALAM)
 •  3 x Bayar
COMPLETE SHOPPING PACKAGE

 3D2N TRIP TO KUCHING, SARAWAK

Apa Yang Menarik ?
 •  Berpeluang melawat Kampung Budaya Sarawak (Sarawak Cultural Village)
 •  Shopping di beberapa tempat yang terkenal
 •  Berpeluang merasa dan membeli aneka jenis kek lapis dipelbagai kedai kek sepanjang lawatan termasuk ikan terubuk
 •  Bayaran ansuran sebanyak 3 hingga 5 kali disediakan.
Pakej Termasuk :
 •   2 malam penginapan di hotel 3 bintang
 •   2 x sarapan di hotel + 2 x makan tengah hari & 2 x makan malam
 •   Melawat sekitar Bandar Kuching, Shopping, Semenggoh Orang Utan termasuk tiket lawatan
 •   Pengangkutan sepanjang lawatan – Bas Persiaran
 •   Melawat kilang Tembikar Serawak & Kampung Budaya Sarawak.
 •   Pemandu pelancong yang fasih berbahasa Melayu, Inggeris / Mandarin
 •   Bayaran Bagasi' – pergi balik (20kg)
 •   Tiket Air Asia pergi-balik
Aturcara Lawatan
  Hari 01: Ketibaan - Melawat Bandar Kuching, Kampung Budaya Sarawak dan Shopping. (L / D)
Setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching, anda akan bertemu dan disambut oleh wakil kami yang mesra.Lawatan pertama di sekitar Bandar Kuching & Shopping.
Kuching,adalah ibu negeri Sarawak yang merupakan sebuah bandar kosmopolitan dan ini dapat dilihat di sepanjang perjalanan. Ia adalah pusat bandar yang dipelihara keunikannya dengan Hiasan Kuil Cina, Astana, City Tower,air pancur yang cantik dan beberapa muzium yang menarik,antaranya Muzium Sarawak & Muzium Kuching. Tempat-tempat lain yang dilawati termasuklah Mercu Tanda terkenal Bandaraya, Monumen Kucing, Pasar,Bazaar utama, China Town, Masjid Negeri Lama.Kuching adalah satu destinasi yang menarik untuk membeli cenderamata seperti ukiran kayu, "Pua Kumbu" dengan reka bentuk asli serta barangan berasaskan produk Lada.
Melawat Kilang Sarang Burung Sarawak dan shopping di Pusat Produk Tempatan juga salah satu cenderamata yang terkenal yang boleh didapati di Kuching. Selepas lawatan,anda akan dibawa pulang ke Hotel untuk check in dan bermalam.
Hari 02: Pusat Hidupan Liar Semenggoh - Kilang Tembikar Sarawak - Kampung Budaya Sarawak (B / L / D)
Sarapan pagi di hotel,dan terus ke Pusat Hidupan Liar Semenggoh.Setibanya di sana anda akan dapat untuk melihat kelibat dan pergerakan mereka yang pantas dan mahir di atas pokok,serta kelakuan menarik mereka semasa makan. Pemandu pelancong akan menerangkan kepada anda makna tingkah laku, emosi dan ciri-ciri primat khas ini yang dipanggil Orang Utan, 'Man of the Forest'.
Seterusnya lawatan ke Kilang Tembikar Sarawak. Anda akan terpesona dengan hasil seni yang halus dan kreatif  artist yang mahir. Ini adalah peluang untuk anda untuk mendapatkan kraftangan seramik Sarawak yang asli. Makan tengahari disediakan. Pada sebelah petang lawatan ke Kampung Budaya Sarawak yang Dikenali sebagai 'Muzium Hidup'.Kampung ini mempamerkan kaleidoskop budaya dan tradisi Sarawak. Setelah tiba di sana, anda akan meneroka 7 replika Rumah Etnik iaitu Rumah Cina Farm, Rumah Melayu Kaku,Rumah Melanau Tall, Rumah Penan serta Rumah Panjang Iban, Bidayuh dan Orang Ulu. Setiap rumah mempunyai paparan & artifak yang dibuat oleh penghuni individu. Demonstrasi seni dan kraf seperti manik, kayu dan ukiran buluh, "Pua" tenunan dan jerami tenunan boleh dilihat semasa melawat Kampung ini. Anda juga akan dihiburkan dengan Tarian Tradisional pelbagai suku kaum etnik Sarawak di Kampung teater. Makan malam disediakan. Selepas makan malam,anda akan dibawa kembali ke hotel untuk bermalam.

Hari 03: Berlepas - Kuching Airport (B)
Sarapan pagi di hotel dan aktiviti bebas sepanjang masa lapang sehingga check out dari hotel.Disini anda mempunyai masa yang secukupya untuk membeli pelbagai jenis kek Lapis yang segar untuk dibawa pulang.
You are here: Home International 3D2N KUCHING